Tips til valg af nye gardiner

Hvilke gardiner opfylder dine krav, behov og præferencer? Ja, det er ikke altid nemt at vurdere. Gardiner er en vigtig del af et hjem, da de bidrager til en hyggelig stemning og giver dig mulighed for at skærme af for lyset og omverdenen. I dette blogindlæg giver vi dig tips til at vælge de helt rigtige gardiner til dit hjem.

Udgivet 30. januar 2024

Sidst opdateret 29. februar 2024

Gardinbus-teamet

Rullegardiner efter mål

Rullegardiner er den perfekte gardinløsning til ethvert moderne hjem. Med et enkelt træk kan du selv bestemme lysindfaldet og dermed skabe den atmosfære, som du ønsker. De fleste vælger at få opsat  rullegardiner med mørklægning i soveværelset og børneværelset, så man kan få en uforstyrret søvn. 

Et rullegardin kan placeres i de fleste vinduestyper – alt fra vinduer i standardstørrelse til store vinduespartier. 

Vores gardinbus tilbyder et utal af designs og farver, så du kan finde et, der matcher dit hjem. Du kan vælge mellem rullegardiner med kædetræk, fjedertræk eller motorstyring. 

Plisségardiner efter mål

Plisségardiner skiller sig ud med deres unikke, foldede design, der tilføjer dybde og karakter til ethvert rum. Når du vælger plisségardiner efter mål, sikrer du en perfekt pasform til dine vinduer – uanset om du har standardvinduer, skråvinduer, eller usædvanligt formede glaspartier. 

Plisségardiner passer perfekt ind i stuer, soveværelser og badeværelser, fordi de findes i en lyddæmpende, isolerende, mørklæggende eller elektrisk variant.

Hos Gardinbus.com har vi altså flere forskellige plisségardiner! Vælg mellem isolerende plisségardiner med Duette®, smarte plisségardiner med Top Down/Buttom Up eller børnesikrede plisségardiner med SmartCord® eller LiteRise®. 

Persienner efter mål

Persienner er tidsløse gardiner, der har tjent hjem over hele verden i årtier. En af de største styrker ved persienner er deres justerbarhed. Med nem regulering af lamellerne kan du nemlig effektivt styre lysindfaldet og samtidigt hurtigt skifte mellem privatliv og udsigt. 

Persienner fås i flere forskellige materialer – lige fra stærke træpersienner, der skaber en naturlig varme i rummet, til robuste aluminiumspersienner, der er ideelle til fugtige miljøer som badeværelser. Udover at være både stilfulde og funktionelle, er persienner også lette at vedligeholde, da det eneste de kræver er en hurtig aftørring med en klud eller en afstøvning. 

Lamelgardiner efter mål

Hvis du ønsker et give din bolig et eksklusivt, stilrent og roligt look, så er lamelgardiner det perfekte valg. En af de største fordele ved lamelgardiner er deres skræddersyede design. De lange, slanke lameller kan nemt drejes for at tillade præcis den mængde lys ind, som du ønsker. Derudover kommer gardinet i et væld af forskellige bredder og farver, så de kan tilpasses enhver smag. 

Lamelgardiner er især velegnede til større vinduer eller skydedøre, men mulighederne er uendelige, så vi står altid klar med råd, vejledning og inspiration. 

Stofgardiner efter mål

I en verden, hvor ‘standard’ ofte er normen, giver skræddersyede stofgardiner dig mulighed for at udtrykke din personlige stil og sikre, at dine vinduer klædes præcist, som du ønsker. 

Det første, der slår én ved stofgardiner efter mål, er den utrolige kvalitet – uanset om du vælger silke, velour, bomuld eller en anden lækker tekstil. Derudover kan du vælge mellem dybe farver, delikate pasteller, mønstre eller rene, ensfarvede stofgardiner. 

Stofgardiner er særligt velegnede til rum med lavt til loftet, da de skaber visuel højde og derfor får rummet til at syne større. Du kan samtidig vælge at få monteret en automatisk gardinskinne med motor, som forvandler et almindeligt gardin til et elektrisk gardin.  

Find mere inspiration til dit hjem

Uanset hvilken stil du vælger, er det vigtigt at huske på, at dine gardiner bør matche din personlige stil og smag. Sørg for at vælge gardiner, der afspejler, hvem du er, og som føjer til den generelle stemning i rummet. Lad dig inspirere af disse forslag, og find de gardiner, der passer bedst til dig.