Få en lettere hverdag med elektriske gardiner

Findes der noget bedre en smarte løsninger, som gør hverdagen lettere? Nej, ikke hvis du spørger os. Selvom det ikke er lige så udbredt som smarte termostater, alarmsystemer og kameraovervågning, kan motoriserede gardiner være hver en krone værd. I dette indlæg kan du blive klogere på elektriske gardiner, og hvorfor det er et must-have i de fleste boliger i 2023.

Udgivet 24. januar 2024

Sidst opdateret 20. februar 2024

Claus Mikkelsen

Skru op for komforten med elektriske gardiner

Mange af os har allerede trådløs kommunikation, der styrer lys, alarmsystemer, termostater og låse. Men hvad med gardinerne? Motoriserede gardiner er en fantastisk måde at gøre hverdagen lettere og mere sikker. Det vil give dig mulighed for at sænke, hæve, vippe eller dreje dine gardiner efter din døgnrytme og dit behov.

Ved at gøre dine gardiner efter mål til intelligente eldrevne enheder, kan du nyde den ekstra komfort og forbedre sikkerheden i og omkring dit hjem. De reducerer det manuelle arbejde, øger sikkerheden i hjemmet og kan forbedre energieffektiviteten i dit hjem.

Selvom det ikke er lige så udbredt som smarte termostater, alarmsystemer og kameraovervågning, kan motoriserede gardiner være hver en krone værd.

Elektriske plisségardiner

Praktisk, sikkert og bekvemt

Motorisering gør betjeningen af dine gardiner lettere og mere bekvem. Det fungerer sådan, at en motor åbner og lukker gardinerne i stedet for, at du skal gøre det manuelt. Det er en praktisk løsning, især hvis dine vinduer er placeret på steder, der er svære at nå. Du kan vælge mellem batteridrevne eller plug-in motorer for at automatisere gardinerne. Elektriske gardiner styres med fjernbetjening eller app – helt nemt og enkelt.

Automatisk betjening af gardiner er mere end bare en bekvem løsning. Via. en app kan du indstille gardinerne til at åbne og lukke på bestemte tidspunkter, så det ser ud som om, der er nogen hjemme, selv når der ikke er tilfældet.

Du kan også lade gardinerne følge solens bevægelser med automatisk styring, og undgå at komme hjem til et overophedet hjem. Har du børn eller kæledyr i hjemmet, er gardiner med motor desuden en mere sikker løsning – her er nemlig ingen løse snore, som børn og kæledyr kan blive viklet ind i.

Betjening af gardiner via. app og fjernbetjening

En nøglefunktion i det smarte hjem

De motoriserede gardiner kan blive en nøglefunktion i det smarte hjem, og give mere bekvemmelighed og sikkerhed i hverdagen. Ved at integrere motoriserede gardiner i et smart home-system via en app eller gennem stemmeaktivering med f.eks. Siri, Alexa og Google Assistant, kan du skabe en mere sammenhængende og intelligent løsning i dit hjem.

Du kan få motor til de fleste af vores gardintyper:

Gardinbussen står klar til at give dig smarte gardiner

Spar på energien med motoriserede løsninger

Det lyder fjollet, at du kan spare penge på elregningen ved at investere i elektriske gardiner – men det kan det være!

Det er de færreste som husker at trække til og for på “det rigtige tidspunkt” af dagen. Ofte handler det blot om, hvornår hjemmet skal mørklægges eller lyset skal strømme ind.

Ved at indstille dine gardiner til automatisk at køre op når solen skinner, og ned igen når mørket falder på kan du slippe for at opvarme eller nedkøle din bolig i størstedelen af året. Solen hjælper med opvarmningen i dagstimerne, og gardinet skaber en barriere mod kulden i aftentimerne.

En let hverdag med elektriske gardiner

Find mere inspiration til dit hjem

Uanset hvilken stil du vælger, er det vigtigt at huske på, at dine gardiner bør matche din personlige stil og smag. Sørg for at vælge gardiner, der afspejler, hvem du er, og som føjer til den generelle stemning i rummet. Lad dig inspirere af disse forslag, og find de gardiner, der passer bedst til dig.