Plisségardin

- produktegenskaber

 1. PLISSÉ OG HONEYCOMB PLISSÉ
  • Afvigelse i trådtykkelsen

Fortykkelser i tråden, der optræder i uregelmæssig afstand (trådkompression) er et ægthedskendetegn ved gardiner og kan ikke helt undgås på trods af den største omhu i fremstillingen af stoffet.

 • Snitkanter og tråde, der stikker ud i siden

Ved varmskæring samt ultralydsskæring opstår der sammensmeltning af fibrene i skæreområdet på grund af varmepåvirkningen eller friktionen. Denne proces forhindrer, at stoffet flosser. Udvendige påvirkninger (f.eks. hyppig greb/mekanisk påvirkning af snitkanten) kan bryde en sådan forsegling af kantområdet og skabe enkelte tråde.

Enkelte løse tråde fjernes på fabrikken. Hvis der skulle løsne sig yderligere tråde i brug, skal disse forsigtigt fjernes ved at klippe dem af med en saks eller en termoklipper på det nærmeste bindingssted.

Obs: Hvis der trækkes i trådene i siderne, kan det medføre uoprettelige skader.

 • Vinklet/skråt væv

Under fremstillingen af tekstiler påvirkes både kæde- og skudretningen, og der opstår spænding og træk. Afhængigt af de anvendte garn og tykkelsen af de vævede stoffer virker forskellige kræfter i vævningen under fremstillingen. Virkningen af disse kræfter kan medføre, at kæde- og skudtråde ikke forbliver nøjagtigt vinkelret, hvorved der tales om afvigelser. På trods af den nyeste udstyrsteknik kan der forekomme afvigelser på +/- 2% i forhold til stoffets bredde.

 • Tekstiludseende Krøllet væv

Den optiske krøllede-effekt opnås ved en mekanisk proces og kendetegnes ved en uregelmæssig overflade. Krøllerne i stoffet opstår tilfældigt under fremstillingen, og det gør hvert ophæng, der produceres på denne måde, unikt.

Eventuelt forekommende regelmæssigheder i billedet er af uvæsentlige.

 • Tilladt afvigelse af en plissés lodrette forløb

Den højeste vandrette afvigelse i bredden og den lodrette afvigelse i højden må ikke overstige 10 mm. Dette gælder efter udført, stationær montering i henhold til DIN EN 13120 (i den til enhver tid gældende udgave) ved fuldt oprullet og udrullet plissé samt i midterposition.

Afvigelse maks. 10 mm

 • Produkthøjde

Produkthøjden måles med plisséen kørt helt ud fra overkanten af toplisten til underkanten af underlisten. Tilladt måleafvigelse (målt ved en temperatur på 23°C ± 5°C):

Højde op til 2 m – tilladt afvigelse ± 5 mm højde fra 2 m – tilladt afvigelse ± 8 mm

Obs: Når der er tale om plissé, kan højden variere efter fremstillingen, da længden af løftesnorene kan variere afhængigt af omgivelserne (luftfugtighed, temperatur, UV-lys osv.).

 • Foldehøjde (ikke ved honeycomb plissé)

Den tilladte tolerance på foldehøjden (målt i pakken) er +/- 1 mm.

Afvigelse maks. 1 mm

 • Ophængning af varen (ikke ved honeycomb plissé)

For at opretholde stofplissering kræves regelmæssig betjening.

 • Uregelmæssigheder i foldestrukturen
  • Bølgemønster i området for nederste profil

Den tilladte tolerance på foldestrukturen i området for den nederste profil er 3 mm i hver position på ophænget.

Afvigelse maks. 3 mm

Afvigelse maks. 3 mm

 • Bølge fold

På grund af den termiske fiksering ved plisseringsprocessen kan der forekomme en let bølgende kant ved foldens kant.

Obs:

Under alle omstændigheder skal det ved vurderingen af sådanne billeder (punkt 16.2/16.1) kontrolleres, at plisseen er monteret fagligt korrekt (snorenes forløb, profil/stoffrit løb osv.)

 • Rotation (frithængende)

Ved frithængende ophæng (specielt ved honeycomb plissé) kan der ske en rotation af den nederste liste til den øverste liste. Dette må ikke overskride et mål på 2% i forhold til ophængsbredden; maks. 20 mm.

 • Kondensvand på ruden

Der kan dannes kondensvand om natten eller på kolde dage, hvis temperaturen mellem plisségardinet og glasset falder kraftigt. Foruden tilstrækkelig udluftning er det nødvendigt med en faglig korrekt montering for at undgå kondensvand. Vær især opmærksom på mindsteafstandene (evt. et mål her?) mellem vinduet og gardinet.

Gardinbus.com identitets streg

Vi leverer også gardinløsninger til virksomheder

Gardinbus.com leverer også professionelle gardinløsning til virksomheder som kontorer og hoteller. Her kan vi også tilbyde et stort udvalg af forskellige slags gardiner i mange farver, længder, bredder osv.

Mange års erfaring og tilfredse kunder over hele landet

Vi har gennem de sidste 25 år leveret gardiner til glade kunder over hele landet – også til alle øerne med broforbindelse. Det betyder, at vi kommer med en masse erfaring, og når vi hyrer nye fagfolk, så sender vi dem forbi vores eget gardinakademi, så de er helt opdateret på vores kollektioner og måden at gøre tingene på. Det er din garanti for kvalitet hver gang. Og med hensyn til garanti, så tilbyder vi naturligvis prismatch, så du kan være sikker på at få den bedste løsning til den rigtige pris hver gang. 

En anden årsag til vores succes er ganske enkelt, at hos os er en aftale en aftale. Det lyder måske indlysende, men mange af vores kunder har fremhævet, at de har værdsat denne del af samarbejdet. Så du kan regne med os – fra første møde til de monterede gardiner er klar og videre, hvis der er spørgsmål m.m.