Vælg dine gardiner med omtanke

Mange ønsker, at have større fokus på mere bæredygtige og miljøvenlige løsninger, når hjemmet skal indrettes. Men hvor skal man starte? Kom godt fra start ved at vælge mere bæredygtige materialer til dine gardiner, og tag et skridt i en mere miljøvenlig retning. Ønsker du en mere bæredygtig gardinløsning? Bliv klogere på hvilke type gardiner, du bør vælge, i dette blogindlæg.

Udgivet 2. april 2023

Sidst opdateret 29. februar 2024

Gardinbus-teamet

Bæredygtigt hør, uld og bambus

Gardiner lavet af genanvendt polyester kræver mindre energi og færre ressourcer at fremstille. De ser lige så godt ud og holder lige så længe som gardiner, der er lavet af traditionelle materialer.

Hør er en anden god mulighed, når vi taler om miljøvenligt gardinstof. Hør er en naturlig fiber, der kan nedbrydes og kræver mindre vand og pesticider end andre planter som f.eks. bomuld. Hør, ofte i kombination med Lyocell, er rigtig stærkt, holder længe og bliver kun flottere med tiden.

Uld er også et naturligt materiale, der kan nedbrydes biologisk. Uld er fantastisk til at isolere, så det kan hjælpe med at holde temperaturen i et rum stabil, hvilket betyder mindre energiforbrug og mindre belastning på miljøet.

Bambus er en af de mest bæredygtige planter, fordi den vokser hurtigt, har brug for mindre vand og gødning, og nedbrydes biologisk. Bambusgardiner er naturligt smukke og hyggelige. De er ligeledes nemme at vedligeholde.

Forlæng gardinernes levetid

Jo længere tid man bruger sine gardiner, desto mindre belaster det miljøet. Vælg derfor en langtidsholdbar stofkvalitet og undgå samtidig skuffelsen over, at dine gardiner hænger skævt, sætter sig fast eller snoren knækker, efter kort tid

Du kan også selv forsøge at forlænge gardinet levetid ved at holde dem rene, være skånsom når du betjener dem samt vælge en farve, du vil være glad for på kortere og længere sigt. Vores gardineksperter hjælper dig selvfølgelig med at tænke over alle detaljer, når du bestiller en gardinbus.

At vælge mere miljøvenlige gardiner er en nem måde at gøre en positiv forskel for både miljøet og samfundet. Når du vælger gardiner til dit hjem, så overvej om de er lavet af naturlige eller genanvendte materialer.

Vi tænker på fremtiden

Hos Gardinbus.com vil vi gerne udvide vores sortiment med mere miljøvenlige gardintekstiler. Vi er stolte af vores samarbejde med tekstilleverandører, der prioriterer bæredygtighed i både deres produkter og produktion. Takket være dette samarbejde kan vi tilbyde vores kunder gardiner, der er ekstra fokuseret på bæredygtighed.

Vil du se hele vores sortiment? Bestil et gratis og uforpligtende besøg af vores gardinbus!

Find mere inspiration til dit hjem

Uanset hvilken stil du vælger, er det vigtigt at huske på, at dine gardiner bør matche din personlige stil og smag. Sørg for at vælge gardiner, der afspejler, hvem du er, og som føjer til den generelle stemning i rummet. Lad dig inspirere af disse forslag, og find de gardiner, der passer bedst til dig.