5 gode råd til valg af nye køkkengardiner

Køkkenet er et centralt sted i hjemmet, og her tilbringer vi en hel del tid. Her tilbereder vi mad, laver kaffe og vasker op, hvilket betyder, at dine køkkengardiner ofte udsættes for fugt, damp og vandstænk fra vasken. Så når du skal vælge gardiner til køkkenet, er det en god idé at tænke på både praktiske, hygiejniske og æstetiske aspekter.

Her er 5 gode råd, som du kan bruge, når du skal finde de helt rigtige køkkengardiner til dit hjem.

Få et stemningsfuldt køkken med flotte køkkengardiner

1. Gå efter køkkengardiner, der tåler stænk

I mange hjem sidder køkkenvinduet lige over køkkenvasken, hvilket betyder, at gardinerne kan udsættes for fugt, damp og snavs fra madlavning og opvask. Hvis det er tilfældet i din bolig, kan det være en god idé at vælge gardiner, der er blevet behandlet med specielle beskyttende behandlinger som StainStop eller DustBlock®. Disse behandlinger forhindrer gardinet i at optage fugt og snavs, hvilket gør dem lette at rengøre og vedligeholde. Og det betyder, at dine gardiner bliver ved at være flotte og friske i længere tid, og du behøver ikke bekymre dig om pletter eller ophobning af støv.

Gardiner med StainStop eller DustBlock® findes til Duette® plisségardiner, rullegardiner og lamelgardiner.

2. Rullegardiner i alle størrelser

Vil du udnytte din køkkenvindueskarm som ekstra opbevaringsplads? Så vælg pladsbesparende gardiner som et simpelt og stilfuldt rullegardin. De klassiske rullegardiner kan tilpasses stort set alle vinduesstørrelser, og kan skræddersyes til din foretrukne farve og stil. Der er et bredt udvalg af farver, mønstre og væv at vælge imellem, der passer til din personlige stil.

3. Skab privatliv med plisségardiner i køkkenet

For mange af os er vores køkkenvinduer udsat for naboers blikke eller vender ud mod en travl gade. Hvis privatliv er en bekymring for dig, kan du overveje at bruge plisségardiner med up-down funktion. Disse giver dig mulighed for at placere gardinet præcist, hvor du har brug for det i vinduet og blokere udsynet, samtidig med at du bevarer tilstrækkeligt lys.

4. Funktionelle og praktiske persienner

Generelt er persienner et fremragende valg til køkkenet på grund af deres praktiske egenskaber. De er lette at rengøre og holder formen i fugtige omgivelser. Hvis du holder af det naturlige udseende af træ, så er en træpersienne eller en bambuspersienne et moderne køkkengardin. Denne type gardin giver dig chancen for at kombinere både funktionalitet og æstetik i dit køkken. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at træpersienner kan blive påvirket af fugt og risikerer at bøje sig over tid. Derfor anbefaler vi ikke træ- og bambuspersienner til små og meget fugtige køkkener. Se hele vores udvalg under et besøg af gardinbussen.

Mørke persienner til køkken

5. Køkkengardiner med motor

Har du mange vinduer i dit køkken? Eller måske nogle vinduer, der sidder lidt højt oppe eller er svære at nå? Hvis ja, bør du måske overveje elektriske gardiner. Gardiner med motor gør det nemt for dig at styre dine gardiner ved hjælp af en fjernbetjening eller endda via din smartphone.

Det er den smarte, sikre og mest praktiske måde at justere lyset, regulere temperaturen og bevare dit privatliv i køkkenet.

Få professionel rådgivning med vores gratis gardinbus

Hvis du er usikker på, hvilke gardiner der passer bedst til dit hjem og dine behov, kan du til hver en tid booke et gratis besøg af vores gardinbus. Vores gardineksperter står klar til at rådgive dig og kommer ud på din adresse – og gardinbussen er spækket med forskellige gardinprøver. Vi sørger for, at du ender med den bedste skræddersyede løsning, som er tilpasset dine behov, hjemmets æstetik og dit budget.