Indretning af terrasse – skab det perfekte loungeområde

Hvordan skaber man en charmerende indretning af terrasse og loungeområde? Det er et af de helt store spørgsmål, så snart solens stråler for alvor rammer Danmark. I dette blogindlæg vil vi forsøge at gøre dig klogere på, hvordan du skaber en flot, hyggelig og charmerende indretning af terrasse og loungeområde.

Udgivet 29. februar 2024

Sidst opdateret 23. april 2024

Silje Etva Lund Noergaard

Vælg de rigtige havemøbler til dit loungeområde

Det er vigtigt, at du vælger dine havemøbler med omhu. Et loungeområde kan se nok så fantastisk ud, men hvis du kun kan holde ud at sidde i havemøblerne i 10 minutter, så ødelægger det hele oplevelsen. 

I 2024 er det særligt havemøbler i nordiske, jordnære og neutrale farver, som trender i Danmark. Gå derfor efter havemøbler i brunlige og grønne toner, pastelfarver eller de nordiske og minimalistiske farver sort, hvid, beige og grå. 

Derudover er havemøbler i træ og flet også en af de populære trends.

Skab stemning med blomster og planter 

Det er essentielt, at have et loungeområde i haven som stråler af skønne blomster og planter. I modsætning til havemøblerne, så er det ikke de neutrale farver, som skal i spil, når vi taler om haveplanter i 2024.

Plantetrends i 2024:

Er du særligt glad for farver? Så bliver du glad for at høre, at farvestrålende planter og blomster trender i 2024. Derudover er det fortsat populært at skabe frodige grønne haver med masser af buske, stedsegrønne planter og høje græsser. Dette giver en følelse af dybde og struktur til haven og skaber en beroligende og indbydende atmosfære.

Populære blomster til haven inkluderer bl.a. solsikker, dahliaer, petuniaer og stokroser. Disse blomster tilføjer en eksplosion af farver og liv til haven, som skaber et livligt udseende.

Fuldend din terrasse med en pergola eller markise

Skab det ultimative loungeområde, og fuldend din terrasse, med en smuk pergola eller markise. Når solen skinner, og du ønsker at nyde din terrasse eller altan uden at blive overophedet, så er solafskærmning din bedste ven. Derudover hersker der ingen tvivl om, at en markise også bringer komfort og stil til indretningen af din terrasse. 

Hvad er en markise?

Ønsker du at tilføje stil, komfort og praktisk beskyttelse til dit loungeområde? Så er en markise den perfekte løsning! En markise er et alsidigt og funktionelt tilbehør, der kan forvandle din terrasse, have eller altan til et fantastisk og beskyttet område.

Med en markise kan du ikke blot beskytte dig selv og dine gæster mod solen, men også skabe et loungeområde, der kan bruges året rundt. Uanset om du ønsker at skabe en behagelig loungestemning, have en hyggelig spiseplads eller bare slappe af i skyggen, vil en markise være din bedste ven.

Hvad er en pergolamarkise?

En pergolamarkise kombinerer det bedste fra en pergola og en markise og giver dig mulighed for at skabe det perfekte udendørsrum, der er både stilfuldt og funktionelt.

En pergolamarkise er en unik løsning, der giver dig mulighed for at skabe skyggefulde områder, når solen skinner for stærkt. Du kan nemt åbne eller lukke markisedugen efter behov, så du kan nyde solens stråler eller skabe en kølig og behagelig oase på din terrasse eller i din have.

Indretning med stemningsfuldt interiør

Hvis du har styr på haveplanterne, havemøblerne og markisen, så mangler du blot at fuldende indretningen af din terrasse med skønt interiør. 

Interiør, du bør overveje, til indretning af terrasse: 

  • Vaser med bølgende former.
  • Vintage krukker i ler.
  • Lanterner i naturlige farver eller flet. 
  • Bløde tæpper eller puder.
  • Lyskæder.

Som der blev nævnt under havemøbler, så er det de jordnære og naturtro farver, som er populære i 2024. Så hvis du vil danne en rød tråd i din indretning, og følge de nuværende trends, så bør farverne på din markise, havemøbler og interiør komplementere hinanden. 

Få hjælp til valg af markise eller pergola!

Hos Gardinbussen har vi mange års erfaring indenfor udvendig solafskærmning i form af pergolaer og markiser – og vi står altid klar til at hjælpe dig! 

Vil du gerne vide mere om vores løsninger? Så er du mere end velkommen til at booke en gratis og uforpligtende markisebus. Herefter vil vores erfarne markise-konsulenter besøge dig på din adresse, hvor du kan få rådgivning, hjælp til opmåling og stille eventuelle spørgsmål. 

Vi glæder os til at høre fra dig! 

Find mere inspiration til dit hjem

Uanset hvilken stil du vælger, er det vigtigt at huske på, at dine gardiner bør matche din personlige stil og smag. Sørg for at vælge gardiner, der afspejler, hvem du er, og som føjer til den generelle stemning i rummet. Lad dig inspirere af disse forslag, og find de gardiner, der passer bedst til dig.