Tips til udvendig solafskærmning

Vil du kunne nyde de lune sommeraftener på terrassen eller altanen? Så kan udvendig solafskærmning være den helt rigtige løsning. Der findes dog flere muligheder, og det er ikke altid lige nemt at vurdere hvilken, som passer til dit hjem. Læs vores tips til at vælge den helt rigtige løsning for dit hjem i dette indlæg!

Udgivet 12. december 2023

Sidst opdateret 10. juni 2024

Claus Kaspersen

Forlæng sommeren med en markise eller pergola

Udendørs solafskærmning er en god løsning, hvis du gerne vil skabe et unikt udendørs rum, hvor du kan nyde de lune sommeraftener. Du kan vælge at installere en markise, der skaber en skyggefuld oase på terrassen og holder solens skarpe stråler ude. Du kan også skabe et stemningsfuldt uderum i naturen med en pergola, der forener naturen og din bolig i en smuk helhed.

En markise er en fleksibel løsning, som både kan bruges til en mindre altan eller på et stort terrasseområde. Markisen monteres på din boligs facade, så den fremstår diskret og elegant.

Du kan skabe et ekstra udendørs rum med en pergola uden krav om byggetilladelse. Pergolaen er en mere stationær og permanent løsning end markisen. Den kan dække et areal på op til 30m2, og kan derfor let danne rammerne for skønne sommerfester og aktiviteter.

4 gode råd inden du træffer valget

Vi har samlet 4 gode råd til, hvad du bør overveje inden du vælger, om du skal have en markise eller en pergola. Valget afhænger nemlig meget af din bolig og ikke mindst dine behov.

 1. Vindforholdene på din terrasse eller altan
  Bliver dit udeområde udsat for kraftig vind? Det har betydning for, hvilken løsning der er mest optimal, da store flader er vindfølsomme.
 2. Pladsforholdene til din løsning i forhold til bredde og omfang
  Hvor meget plads har du til din solafskærmning? Pladsen har stor betydning for, hvilken løsning du kan installere.
 3. Design, stil og materialevalg
  Hvilket design og stil skal din løsning matche? Din løsning kan tilpasses efter dine ønsker i forhold til farver, design og materialer.
 4. Valg af ekstraudstyr
  Hvilket ekstraudstyr har du brug for?

Har du brug for hjælp til finansieringen?

Hos Gardinbussen har du altid mulighed for at dele regningen op!

V tilbyder rentefri finansiering på alle vores gardiner efter mål og udvendige solafskærmning. Det er helt op til dig, om du vil dele regningen op i 12, 24, 36 eller 48 måneder – selvfølgelig til en fast, månedlig ydelse uden nogen ekstraomkostninger i form af renter!

Tekniske fordele og fedt tilbehør

Vores markiser kommer med forskellige tekniske løsninger alt efter model og type. Nogle af vores modeller har eksempelvis en indbygget motor fra enten Somfy eller Faher, som begge er CE-mærket og lever op til gældende EU-lovgivning. Den indbyggede motor kan styres med fjernbetjening eller en app, hvilket gør det nemt og fleksibelt at håndtere.

Ekstraudstyr, som gør hele oplevelsen bedre: 

 • Vibrationssensor, som får markisen til at rulle automatisk ind, når den mærker vibrationer fra vind eller regn.
 • LED-lys i frontbommen, som skaber en stemningsfyldt og lækker atmosfære i dit uderum.
 • Solsensor og vindmåler, der automatisk kører din markise ud i solrigt vejr eller ind, når der er stærk vind.

Montering af markise – hvad kan lade sig gøre?

Vores brede produktsortiment og særlige monteringsløsninger gør det let at finde en markise eller en pergola, der passer til langt de fleste facader og ønsker. Markiser bliver monteret på spærbeslag, når der er tale om de fleste almindelige typehuse. På den måde sikrer man at opnå den optimale frihøjde, når markisen bliver sat op på udhænget ved tagrenden.

Det er også muligt at montere markisen på muren, hvis der er tale om større facader, hvor der er stærkt murværk over vinduerne.

Bestil et gratis besøg af en markisebus!

Vil du gerne høre mere vores markise-løsninger? Så book et besøg af vores markisebus!

Vores markiseeksperter vil fremvise vores brede udvalg af markiser, fortælle dig om alle dine muligheder og give dig et uforpligtende tilbud.

Bestil et besøg i dag – vi glæder os til at forvandle din terrasse eller altan!

Find mere inspiration til dit hjem

Uanset hvilken stil du vælger, er det vigtigt at huske på, at dine gardiner bør matche din personlige stil og smag. Sørg for at vælge gardiner, der afspejler, hvem du er, og som føjer til den generelle stemning i rummet. Lad dig inspirere af disse forslag, og find de gardiner, der passer bedst til dig.